Visuele cadeautjes speciaal voor jou (en je omgeving)

Door met de beeldtaal te communiceren, maak ik alles zichtbaarder. Zodat tips, visies, processtappen en geheugensteuntjes beter binnen komen. En daardoor beweging op gang kunnen brengen. Bij jezelf of je omgeving.

Kun jij als beelddenker ook wel wat extra plaatjes gebruiken gebruiken?
Print hieronder gratis de diverse visuele cadeautjes. 

Voedselbossen in beeld

Sinds een aantal maanden werk ik als vrijwilliger bij Voedselbos Benthuizen. Daarvoor had ik nog nooit van een voedselbos gehoord, inmiddels ben ik groot fan. In mijn omgeving merk ik snel enthousiasme als ik er over vertel. Toch heeft het onderwerp een hoog “eerst zien dan geloven”-gehalte.

Daar moest op getekend worden.

Samen met Liesbeth van Bemmel, voedselbosbouwer van Voedselbos Benthuizen, sloeg ik de handen ineen om de vele voordelen in kaart te brengen.

Graag geef ik veel bekendheid aan de voedselbossen. De praatplaat is daarom gratis te printen op A4 formaat. Mocht je de plaat zonder kwaliteitsverlies groter willen afdrukken, neem dan contact op. Dan lever ik de plaat in hoge resolutie, welke af te drukken is tot A1 formaat.

Teken je eigen voedselbos

Vind jij de stad ook zo saai zonder bomen, bijen en vlinders? 

Print de kleur- en tekenplaat en maak met jouw fantasie de omgeving groener, gezelliger en mooier. 

Stadsmeisje leert composteren

Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen. Onlangs ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om onze stadstuin om te toveren tot een eetbare tuin. En een belangrijke eerste stap hierbij is…. composteren. Nu is dat iets waar ik tot nog toe een aversie tegen had. Zo’n vieze hoop, die stinkt en beestjes aantrekt, bah.

Tot ik me erin verdiepte.

Waarom zelf composteren zinvol is, hoe je een wormenbak kunt gebruiken en andere tips heb ik zichtbaar gemaakt in deze praatplaat.

Hieronder nog wat andere handige links:

Ontdek je plekje

Mezelf kleiner maken, please-gedrag, mega kritisch op mezelf…zomaar een greep van de patronen die ik in de loop der jaren had ontwikkeld. Omdat dit me steeds vaker dwars zat, ben ik op diverse manieren op zoek gegaan naar bronoorzaken en helpende gedachten.

Zo stuitte ik ook op een Oersterk-podcast van Richard de Leth met Els van Steijn. Het maakte dat ik meer ging lezen over haar gedachtengoed “De Fontein, vind je plek”. Ook keek ik de documentaire “At the feet of my mother”.

Ik merk dat iedereen weleens worstelt met zichzelf. En dat het niet meevalt je eigen plek te vinden. Daarom deze praatplaat. Om zichtbaar te maken wat gezien moet worden.

Praatplaat, defontein, visualizeur


Samen een ander stappenplan of proces zichtbaar maken? Check hier de mogelijkheden.

IJskoud het lekkerst

Ik douche dagelijks koud. Wanneer ik dat deel met anderen, krijg ik vaak te horen. Bah nee hoor, waarom zou je dat doen? Omdat er vele voordelen aan zitten….en daar moest op getekend worden. Op de praatplaat vind je een overzicht van de voordelen en een stappenplan om zelf ermee te starten.

koud douchen wim hof, meer energie, gezondheid


Samen een ander stappenplan of proces zichtbaar maken? Check hier de mogelijkheden.

oersterk Richard de Leth podcast levenzonderstress

"Maak 2 x per week een afspraak met je bijnier"

Een van de vele inspirerende tips die Richard de Leth geeft in een podcast die ik onlangs beluisterde.
Voor de podcastserie  “Een leven zonder stress” vraagt Patrick Kicken hem de hemd van het lijf over het oerbrein in relatie tot stress. Bomvol tips om stress tegen te gaan….daar moest op getekend worden.

Podcast praatplaat Erik Scherder.Richard de Leth Oersterk

Beweegcollege van Erik Scherder

“Welkom, daar vindt u de trap.”

Zo zou je volgens Professor Erik Scherder bij bedrijven ontvangen moeten worden. Als vanzelfsprekend verwijzen naar datgene wat mensen laat bewegen. Nu wordt veel te vaak onnodig de lift gepakt. Dat en meer inspiratie vind je terug in deze praatplaat

Liever zelf met de stift aan de slag?

In dit boekje vind je alle tips om sneller gemakkelijker en leuker tekst te voorzien van memorabele tekeningen. 
Speciaal voor iedereen die zelf in no time de beeldtaal wil leren.

BeTEKENisvolle handout

Om zelf in no time de beeldtaal eigen te maken
22,22
incl BTW en verzending
  • 14 pagina's bomvol tekentips en tricks
  • Met diverse tekenchallenges
  • Nu tijdelijk met gratis FineOne marker (outliner) twv € 2, 95
DIY
5S Lean methodiek, opruimen, scheiden, sorteren

Samen ontspullen is leuker

Op het werk of thuis. Ooit maakte ik kennis met de 5S-methodiek. Een simpel 5 stappen plan om je (werk)omgeving simpeler, overzichtelijker en effectiever in te richten. Ook zin om de mouwen doelgericht op te stropen? Dit pocketmagazine staat boordevol tips. Samen een ander proces of stappenplan zichtbaar maken? Check de mogelijkheden.

Praatplaat

Van denken naar doen

Laatst las ik ergens dat alle gedachten gehoord willen worden. En dat ze pas verdwijnen als je ze aandacht geeft. Maar hoe dan?

Een aantal vragen helpen mij altijd een stap richting positiviteit te zetten. Die heb ik verwerkt in een gedachtewegwijzer. Handig? Print ‘m en geef je gedachten de verdiende aandacht.

Praatplaat masterclass Erik Scherder: "beweeg je brein fit"

Beweeg je fit-reminder tijdens het (thuis)werken

Ik dacht altijd dat 3 x per week sporten voldoende is. Tot ik leerde dat je brein in slaap valt zodra je te lang zit zonder onderbrekingen. Maar, hoe dan wel?

Tijd voor wat beweeg-inspiratie…. en daar moet op getekend worden. Hang ‘m aan de muur bij je  (thuis)werkplek.

Thuiswerken

Thuiswerktips

Laatst was ik online op zoek naar tips voor een goede thuiswerkplek. De leukste tips die bij die zoektocht op mijn pad kwamen, heb ik in beeld uitgewerkt.

Want thuiswerken is best pittig. Met deze tips wordt het net iets waardevoller, gemakkelijker en bovenal leuker.

Praatplaat vergadering

Vergaderen moet, maar met mate en goed...

6 vragen die je even stil laten staan bij het nut en de noodzaak van een meeting. 

Met deze meeting-meter kun je sneller, gemakkelijker en bovenal gezamenlijker zorgen dat de meeting waardevoller wordt. Zowel offline als online. Scheelt een hoop tijd en ergenissen.

Praatplaat challenge kledingkast

Maak opruimen leuk, geef je kleding een 2e leven

Puilt je kledingkast uit en vind je het lastig keuzes te maken? Met deze challenge-vragen ben je er zo doorheen.

Wist je trouwens dat de kledingindustrie op olie na de grootste vervuiler is? Daarom ook inspiratie om kledingstukken waar jij genoeg van hebt een 2e leven te geven.

Alzheimer

Beeld helpt verduidelijken

Deze plaat maakte ik voor een dame met beginnende Alzheimer. Haar buddy vertelde me dat ze steeds dacht dat ze op de knop in de gang moest drukken. 
De plaat maakte zichtbaar voor haar dat ze haar persoonlijke alarm altijd bij zich draagt en wanneer ze die knop in moet drukken.

mondkapje

Vergeet-me-nietje "Corona-editie"

“Mondkapjes worden dringend geadviseerd.” Nieuwe gewoonte dus om er een (bij je) te dragen.

En zoals bij alle gewoontes, is alle begin moeilijk. Met name omdat ik ‘m steeds vergeet? Daarom heb ik een speciale corona-editie van het vergeet-me-nietje gemaakt. Nu inclusief mondkapje. 

Praatplaten voor kids tot 10 jaar

Bananenplaatjes

"Mama, Gijs heeft altijd een tekening op zijn banaan op school." Speciaal voor alle drukke mama's met kleine kids die wel wat tekeninspiratie kunnen gebruiken.

Wasvoorschrift

Wasvoorschrift

Erger jij je aan de stapels kleding in de kamers van je kids? Print dit wasvoorschrift en hang 'm op de plek waar zij zich voor het naar bed gaan uitkleden.

Ochtendritueel

Ochtendritueel kind

Hoe maak je op een leuke manier aan je kind duidelijk wat je 's ochtends van hem of haar verwacht? Nou, bijvoorbeeld met dit visualizeurplaatje. Print 'm en hang 'm samen op.

zakelijk tekenen

Kan ik iets voor jou beTEKENEN?

Heb je andere worstelingen waarbij je denkt dat een “Visualizeur-plaat” kan helpen? Laat het me weten. En wie weet vind je die hier binnenkort terug.

Leuk dat ik je mag inspireren!

zakelijk tekenen

Je vindt een beTEKENisvol bericht in jouw mail.