Visuele cadeautjes speciaal voor jou (en je omgeving)

Als moeder van 2 kids (inmiddels pubers) liep ik soms tegen diverse communicatieproblemen aan. Ook in m’n (werk)omgeving konden boodschappen meer impact gebruiken.

Door met de beeldtaal te communiceren, maak ik zichtbaar wat de bedoeling is. En help ik mijn omgeving om het goed te doen.

Kun jij als worstelende mama (of papa), collega of coach ook wat hulp gebruiken? Print gratis de diverse visuele cadeautjes. 

Gedachtewegwijzer

Van denken naar doen

Zit je ergens mee? En kun je niet stoppen met piekeren?

Laatst las ik ergens dat alle gedachten gehoord willen worden. Ook de minder positieve versies. En dat ze pas verdwijnen als je ze aandacht geeft. Maar hoe dan?

Een aantal vragen helpen mij altijd een stap richting positiviteit te zetten.

Praatplaat challenge kledingkast

Maak opruimen leuk, geef je kleding een 2e leven

Puilt je kledingkast uit en vind je het lastig keuzes te maken? Met deze challenge-vragen ben je er zo doorheen.

Wist je trouwens dat de kledingindustrie op olie na de grootste vervuiler is? Daarom ook inspiratie om kledingstukken waar jij genoeg van hebt een 2e leven te geven.

Praatplaat vergadering

Vergaderen moet, maar met mate en goed...

6 vragen die je even stil laten staan bij het nut en de noodzaak van een meeting. 

Met deze meeting-meter kun je sneller, gemakkelijker en bovenal gezamenlijker zorgen dat de meeting waardevoller wordt. Zowel offline als online. Scheelt een hoop tijd en ergenissen.

Beweeg je fit-reminder tijdens het (thuis)werken

Ik dacht altijd dat 3 x per week sporten voldoende is. Tot ik leerde dat je brein in slaap valt zodra je te lang zit zonder onderbrekingen. Maar, hoe dan wel?

Tijd voor wat beweeg-inspiratie…. en daar moet op getekend worden. Hang ‘m aan de muur bij je  (thuis)werkplek.

Braindump template

Braindump-template

Is het druk in je bovenkamer. En weet je even niet wat je het beste kunt schrappen? Teken het eens uit je hoofd. Zodra je iets voor je ziet, ervaar je sneller welke emotie je er bij hebt. Ook maak je gemakkelijker beslissingen over waar je meer of minder van wilt. Dus print deze template en laat je stift spreken.

Thuiswerken

Thuiswerktips

Laatst was ik online op zoek naar tips voor een goede thuiswerkplek. De leukste tips die bij die zoektocht op mijn pad kwamen, heb ik in beeld uitgewerkt.

Want thuiswerken is best pittig. Met deze tips wordt het net iets waardevoller, gemakkelijker en bovenal leuker.

Beweeg je fit-reminder tijdens het (thuis)werken

Ik dacht altijd dat 3 x per week sporten voldoende is. Tot ik leerde dat je brein in slaap valt zodra je te lang zit zonder onderbrekingen. Maar, hoe dan wel?

Tijd voor wat beweeg-inspiratie…. en daar moet op getekend worden. Hang ‘m aan de muur bij je  (thuis)werkplek.

Alzheimer

Beeld helpt verduidelijken

Deze plaat maakte ik voor een dame met beginnende Alzheimer. Haar buddy vertelde me dat ze steeds dacht dat ze op de knop in de gang moest drukken. 
De plaat maakte zichtbaar voor haar dat ze haar persoonlijke alarm altijd bij zich draagt en wanneer ze die knop in moet drukken.

mondkapje

Vergeet-me-nietje "Corona-editie"

“Mondkapjes worden dringend geadviseerd.” Nieuwe gewoonte dus om er een (bij je) te dragen.

En zoals bij alle gewoontes, is alle begin moeilijk. Met name omdat ik ‘m steeds vergeet? Daarom heb ik een speciale corona-editie van het vergeet-me-nietje gemaakt. Nu inclusief mondkapje. 

Praatplaten voor kids tot 10 jaar

Bananenplaatjes

"Mama, Gijs heeft altijd een tekening op zijn banaan op school." Speciaal voor alle drukke mama's met kleine kids die wel wat tekeninspiratie kunnen gebruiken.

Wasvoorschrift

Wasvoorschrift

Erger jij je aan de stapels kleding in de kamers van je kids? Print dit wasvoorschrift en hang 'm op de plek waar zij zich voor het naar bed gaan uitkleden.

Ochtendritueel

Ochtendritueel kind

Hoe maak je op een leuke manier aan je kind duidelijk wat je 's ochtends van hem of haar verwacht? Nou, bijvoorbeeld met dit visualizeurplaatje. Print 'm en hang 'm samen op.

Template dagplanner

Dagplanner kind template

Kunnen jij en je gezin wat extra structuur gebruiken? En wil je een visueel antwoord voor je kids op de vraag: Wat gaan we nu doen? Teken de dag. Zelf liever niet tekenen? Print de plaatjes ➡️

Dagplanner plaatjes

Dagplanner kind plaatjes

De hele dag niets eten, op je blote voeten gymmen of jezelf buiten sluiten...in ons gezin vergeten we nog weleens wat. Dus, daar moet op getekend worden!
⬅️ Print ook de template.

Ochtendritueel kind

Ochtendritueel kind

Hoe maak je op een leuke manier aan je kind duidelijk wat je 's ochtends van hem of haar verwacht? Nou, bijvoorbeeld met dit visualizeurplaatje. Print 'm en hang 'm samen op. Zo start je de dag samen goed.

Wil jij zelf visuele reminders tekenen?

Doe mee met m’n tekencursus via instagram en ontdek in no time de beeldtaal.

Of kan ik iets voor je beTEKENEN?

Femke van Voorthuizen

Heb je andere worstelingen waarbij je denkt dat een visualizeurplaat kan helpen? Laat het me weten. En wie weet vind je die hier binnenkort terug.

Leuk dat ik je mag inspireren!

Inspireren

Je vindt een beTEKENisvol bericht in jouw mail.