Gebruik de beeldtaal en maak impact

Zakelijk tekenen

Ontdek hoe je met eenvoudige tekeningen zichtbaar maakt wat je ècht bedoelt. En bereik pro-actiever en zichtbaarder resultaten.
Zowel voor jezelf als met anderen.
In de zakelijke omgeving en thuis.

 

Drawmagicyou tekencursus

6 modules, exclusief via instagram
Kijk wanneer en zo vaak je wilt de video's
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Bomvol tekentips, mindset hacks en feel good tekenopdrachten.
 • Alles (terug) te bekijken tot 10 weken nadat je in het account bent toegelaten
DiY

Zij volgden de insta-tekencursus

Herken je...

Oeps, er ging iets mis

Wat ontdek je in deze cursus...

Daarom heb ik deze cursus gemaakt

Van tekenvrees naar tekenvirus

De eerste paar keer dat ik in gezelschap probeerde te tekenen vond ik vreselijk moeilijk. Het voelde alsof ik in mijn blote kont stond en ik was meer bezig met of de tekening wel mooi genoeg was dan of de boodschap overkwam. En wat als ze een woord noemen dat ik niet kan tekenen? Wie wil dan nog dat ik m’n stiften inzet? Bovendien, ze vinden me vast kinderachtig, het heeft geen zin.

Mijn collega’s zeiden ook. “Zo, ga je lekker kleuren?”.

Een passend plaatje bij een woord zoeken kon ik soms uren over doen. Om het vervolgens 10 x opnieuw op papier zetten. 

Maar ik heb doorgezet. Ik erkende de noodzaak ervan, en loodste mezelf er doorheen. Ik zocht uren naar plaatjes via google, volgde 3 tekenworkshops, keek uren teken-techniekfilmpjes op Youtube, bekeek succesvolle illustrators en tekende alle tips uit. En ik begon met experimenteren. 

Twee jaar later, en ik heb mijn eigen bedrijf waarbij ik gevraagd word om te tekenen. Alle tips die ik toepas, om snel en simpel iets zichtbaar te maken, werken.

Ik wil die tips en het overwinnen van blokkades om daar te komen met je delen in deze cursus. 

Zodat jij je eigen tekenhandschrift leert vinden. Je eigen stijl, je eigen tempo, en vooral: je eigen plezier. Ik help je in de cursus door je templates te geven. Zodat jij wordt uitgedaagd om vaker de stift te pakken. Om onduidelijkheden in de communicatie in beeld te brengen. Of omdat je zichtbaar maakt wat gewenst gedrag is en je dat door beeld leuker en gemakkelijker kunt sturen. Werkt zowel bij collega’s als bij kids.

De cursus is voor iedereen gemaakt die snel en simpel wil kunnen tekenen. Wees wel gewaarschuwd, want het is verslavend.

Femke van Voorthuizen

In deze cursus...

Ontdek je...

hoe je tekenangst kunt overwinnen. Alle skills om woorden in beeld om te zetten;
 Iconen, emoties, getekende tekst, poppetjes en alles over materialen. 

krijg je...

* Een sterke neiging om bij misverstanden of discussies vaker de stift te pakken. * Gelukshormonen (door te tekenen komen er stofjes vrij in het brein)
* Ideeën (tekenen stimuleert jouw creatieve voorstellingsvermogen)

lukt het...

om te gaan met blokkades, zoals: 'ik kan niet tekenen' of 'ik ben niet creatief' en 'wat zullen anderen hiervan vinden?'
 

Creëer je...

een persoonlijke tekenstijl. Hoe kun je je eigen poppetje tekenen? Spiergeheugen, als een vorm eenmaal lukt, lukt hij voorgoed.

Opbouw cursus...

De cursus bestaat uit:

500 + stories op instagram, verdeeld over 6 modules en een bonusmodule. Je kunt in een keer alles inzien en zelf bepalen wanneer je wat bekijkt of terug kijkt.

Je Ontvangt ook:

Een e-book met alle tips en tekentemplates.
  Elke module is er een challenge. Die mag je zo uitgebreid en serieus doen als je zelf wilt. 

En als bonus:

Staan er 5 napret-tekenoefeningen voor je klaar. Die stimuleren je om te blijven tekenen.

Ilona tekende na de insta-tekencursus haar review

Wat een toffe cursus! Ben heel blij dat ik besloten had mee te doen. Ik heb trouwens m’n evaluatie getekend. Bedankt voor alles dat ik geleerd heb.

Groetjes, Ilona Thijssen

Wat ga je in de cursus ontdekken?

Module 1: Tekenskills (met en zonder stift)

(Deze module ontvang je ook direct per mail, nadat je een kaartje hebt gekocht voor de cursus. )

Kan en durf ik wel te tekenen? Wat als anderen je kinderachtig vinden? 

We bespreken drempels en blokkades. Waarom kan het spannend zijn om dingen zichtbaar te maken? Wat levert het je op? En hoe leer je lachen om je voutjes?

Met concrete inzichten, een opwarmoefening en het tekenalfabet leggen we de basis. Zodat jij met zelfvertrouwen vaker de stift pakt. 

Module 2: Iconen en metaforen

Hoe teken je dingen simpel? En wat brengt jou dat?

De 2e dag staat in het teken van plat slaan en stap voor stap tekenen. Het is onzin dat iets niet te tekenen is. Je moet alleen weten hoe je een tekening op kunt bouwen. En welke vormen je goed kunt combineren.

Je leert ook al tekenend andere waarde mee te geven aan dingen…zodat ze in 1 oogopslag meer gaan beTEKENEN.

Module 3: Getekende tekst, pijlen en banners

Vandaag full swing verbindingen leggen. Met titels, pijlen en banners. En…in je hersenen. Zodat je richting kunt geven aan je ideeën en gedachten.

Sommige containerbegrippen blijven lastig om in beeld uit te werken. Maar wist je dat je ook met, in en om tekst kunt tekenen?

Ik geef volop tips en tricks om in een handomdraai jouw input visueel te pimpen.

Module 4: Poppetjes en emoties

Hoe teken je wat je voelt of wilt voelen… of hoe de ander zich voelt.
Handig als je jezelf of anderen beter wilt snappen.

Waarom moet je poppetjes zo neutraal mogelijk tekenen en hoe kun je dat doen? En waar kun je beter wel of niet de nadruk op leggen? Hoe kun je eerder geleerde tekeningen combineren?

Module 5: Materialen en meer

Welke stiften zijn prettig, waar vind je die en waar moet je op letten? Wat is de belangrijkste tool als je visueel aan de slag wilt?

Ook digitaal zijn er megaveel mogelijkheden. We nemen de do’s en don’ts allemaal door.

Bonusmodule: Praatplaat sjablonen

Hoe deel je een praatplaat gemakkelijk in? Welke metaforen kunnen daarbij helpen? Je krijgt allerlei tips en tricks over hoe je een combinatie van jouw tekeningen nog beter over kunt laten komen.

Met een reeks aan voorbeelden en indelingssjablonen, heb je in 1 klap alle inspiratie om zelf in een handomdraai jouw praatplaat op te stellen.

Live Q&A: al je (teken)vragen stellen

Dit is de afsluitende live sessie waarin je 1,5 uur de tijd krijgt mij vragen te stellen. We gaan in op zaken waar je tegenaan loopt nu je (meer) tekent. 

En natuurlijk samen jouw tekenuitdagingen in beeld brengen.

Waar teken jij voor?

Teken✏️cursus

6 daagse cursus, te volgen op ieder moment van de dag
69,-
excl BTW
(€ 83,49 incl BTW)
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Live Q&A

Teken✏️cursus

6 daagse cursus, te volgen op ieder moment van de dag
97,-
( incl € 16,84 BTW)
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Bomvol tekentips, mindset hacks en feel good tekenopdrachten.
 • Met als bonus 5 napret tekenoefeningen
 • 10 weken toegang via een besloten account op instagram
 • Kijk wanneer en zo vaak je wilt

Deze cursus kun je helemaal in je eigen tijd volgen. De modules kun je los van elkaar bekijken. In totaal ben je met de modules ongeveer 4,5 uur met de stift aan de slag. 

Waarschuwing: tekenen werkt verslavend 😉 

Je kunt betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard of het bedrag zelf overboeken. Als je dat wenst, stuur ik je een factuur toe. Binnen 14 dagen niet tevreden – geld terug.

Zij volgden offline een workshop bij mij

Tekening Kirsten van Santvoord

De tekenworkshop zette bij mij het creatieve deurtje wagenwijd open! Met haar aanstekelijke enthousiasme laat Femke je zélf ondervinden dat ook jij kunt tekenen. En ik… kon daarna niet meer stoppen met tekenen, zowel zakelijk als privé.

Kirsten van Santvoord

Tekening Anita Zoet

Na de cursus ben ik thuis ook aan het tekenen geslagen. Laatst leerde ik samen met mijn zoontje van vier de letter "e" in het kader van " thuisonderwijs". Als mama met kersverse tekenskills deed ik creatief mee!

Anita van Zoest

FAQ

Nadat je een kaartje hebt gehaald, ga je op instagram naar het verborgen account #drawmagicyou. Daar stuur je een volgverzoek en laat ik je toe in het account. 

Dat kun je zelf weten: je vindt de 6 modules in de hoogtepunten, zodat je zelf kunt weten wanneer en in welk tempo je ze kijkt. 

Alles kun je minimaal een kwartaal terugkijken. De stories en IGTV’s kijken kost per module ongeveer 30 minuten per dag. 

Na inschrijving heb je 10 weken de tijd om alles (terug) te bekijken.

Dit kan via iDeal (bank), bancontact, creditcard of door het bedrag zelf over te boeken. Als je dat wenst krijg je een factuur met daarop btw aangifte. 

In totaal ongeveer 4 uur. Dat is gemiddeld 30 minuten per dag stories en IGTV’s kijken als je één module per dag kijkt. Dat kun je doen in je eigen tempo: de stories blijven vanaf de start voor jou 10 weken zichtbaar in hoogtepunten. Je ontvangt ook een e-book met alle tips en tekenchallenges. Kleine waarschuwing: tekenen werkt verslavend…

Ja en nee…
JA: De cursus is interessant voor iedereen die de voordelen van de beeldtaal wil ontdekken. of je nu ondernemer bent of de cursus van je werk krijgt. 
NEE: Wanneer je al tekenbasisskills hebt, is de cursus minder interessant. In dat geval kan tekencoaching uitkomst bieden.

Jazeker. Als je binnen 14 dagen na de start mij een mail stuurt met jouw reden, met daarbij alle oefeningen en templates uitgewerkt zodat ik zie dat je hebt meegedaan, krijg je je geld met liefde terug.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail me gerust
Foto Karen Aanraad
Tekening Karen Aanraad

Van voorzichtig tekenen naar trots zijn op je tekening. Strepen, scheuren, frustratie, alles kwam voorbij....maar ik ben nu heel blij met mijn nieuwe skills en...met mijn eigen poppetje.

Karen Aanraad

Tekening Joyce Otten

Absoluut een aanrader deze cursus! Dit is niet mijn eerste tekencursus en het leuke aan Femke is dat zij je de basis leert met een hele vrolijke, creatieve eigen draai! Tekenen is echt een perfect middel om m'n gedachten te vormen en met afstand naar ze te kijken. En het is super om m'n ideeën beter over te brengen op anderen.

Joyce Otten

Sylvia Witter

Tekenen hielp mij al om tot de kern te komen van wat ik wil overbrengen. De stijl van de lessen van Femke is heel verfrissend. Met korte, bondige instructies boekte ik snel nieuwe resultaten en heb ik volop ideeën opgedaan. Een extra laagje creativiteit en plezier dat ik iedereen toewens.

Sylvia Witter

2ABE9566-6EEA-4F02-A4C2-500EFA347A01

Meer over mij

Ik ben een energieke, creatieve beelddenker, ondernemer en moeder en ik heb een grote drive voor persoonlijk leiderschap. Als jij creatief jouw zelfregie wilt vergroten en meer impact wilt maken, dan is deze cursus speciaal voor jou. 

Want om te kunnen tekenen- en alles zichtbaar te durven maken- moet ik natuurlijk wel de mouwen opstropen en soms met de billen bloot. En dat lukt me. Dankzij de tips die ik in deze cursus voor je heb verzameld. Ik geef ze met plezier aan je door.

Je kunt me ook volgen op Instagram. Op mijn account @visualizeur laat zien wat ik allemaal leuk vind om te beTEKENen.

Visuele groetjes, Femke

 

Klaar om jouw creativiteit een boost te geven?

Zakelijk tekenen

Gun jezelf dit beTEKENisvolle me-time cadeau

Drawmagicyou tekencursus

6 modules
exclusief via instagram
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Live beTEKENisvolle Q&A
 • Bomvol tekentips, mindset hacks en feel good tekenopdrachten.
 • Alles (terug) te bekijken tot 10 weken nadat je in het account bent toegelaten
DiY

Leuk dat ik je mag inspireren!

zakelijk tekenen

Je vindt een beTEKENisvol bericht in jouw mail.