Gebruik de beeldtaal en maak impact

Tekencursus dramagicyou

Ontdek hoe je met eenvoudige tekeningen zichtbaar maakt wat je ècht bedoelt. En bereik pro-actiever en zichtbaarder resultaten.
Zowel voor jezelf als met anderen.
In de zakelijke omgeving en thuis.

 

Drawmagicyou tekencursus

exclusief via instagram
16 november 2020 op instagram
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Live beTEKENisvolle Q&A
 • Bomvol tekentips, mindset hacks en feel good tekenopdrachten.
DiY

Herken je...

drawmagicyou

Waarom deze cursus...

Daarom heb ik de cursus gemaakt

Zij volgden de insta-tekencursus in september

Van tekenvrees naar

De eerste paar keer dat ik in gezelschap probeerde te tekenen vond ik vreselijk moeilijk. Het voelde alsof ik in mijn blote kont stond en ik was meer bezig met of de tekening wel mooi genoeg was dan of de boodschap overkwam. En wat als ze een woord noemen dat ik niet kan tekenen? Wie wil dan nog dat ik m’n stiften inzet? Bovendien, ze vinden me vast kinderachtig, het heeft geen zin.

Mijn collega’s zeiden ook. “Zo, ga je lekker kleuren?”.

Een passend plaatje bij een woord zoeken kon ik soms uren over doen. Om het vervolgens 10 x opnieuw op papier zetten. 

Maar ik heb doorgezet. Ik erkende de noodzaak ervan, en loodste mezelf er doorheen. Ik zocht uren naar plaatjes via google, volgde 3 tekenworkshops, keek uren teken-techniekfilmpjes op Youtube, bekeek succesvolle illustrators en tekende alle tips uit. En ik begon met experimenteren. 

Twee jaar later, en ik heb mijn eigen bedrijf waarbij ik gevraagd word om te tekenen. Alle tips die ik toepas, om snel en simpel iets zichtbaar te maken, werken.

Ik wil die tips en het overwinnen van blokkades om daar te komen met je delen in deze cursus. 

Zodat jij je eigen tekenhandschrift leert vinden. Je eigen stijl, je eigen tempo, en vooral: je eigen plezier. Ik help je in de cursus door je templates te geven. Zodat jij wordt uitgedaagd om vaker de stift te pakken. Om onduidelijkheden in de communicatie in beeld te brengen. Of omdat je zichtbaar maakt wat gewenst gedrag is en je dat door beeld leuker en gemakkelijker kunt sturen. Werkt zowel bij collega’s als bij kids.

De cursus is voor iedereen gemaakt die snel en simpel wil kunnen tekenen. Wees wel gewaarschuwd, want het is verslavend.

Femke van Voorthuizen
Video(2 min)

Door te tekenen, kun je alles zichtbaar maken,
ook je worstelingen

In de cursus drawmagicyou leer ik je alle basistechnieken van het tekenen. Zodat je jouw ideeen beter zichtbaar kunt maken voor anderen…. of voor jezelf. Kijk hoe ik bijvoorbeeld mijn eigen worstelingen in beeld breng. 

 

Zij volgden online een workshop bij mij

Foto Karen Aanraad
Tekening Karen Aanraad

Van voorzichtig tekenen naar trots zijn op je tekening. Strepen, scheuren, frustratie, alles kwam voorbij....maar ik ben nu heel blij met mijn nieuwe skills en...met mijn eigen poppetje.

Karen Aanraad

Tekening Joyce Otten

Absoluut een aanrader deze cursus! Dit is niet mijn eerste tekencursus en het leuke aan Femke is dat zij je de basis leert met een hele vrolijke, creatieve eigen draai! Tekenen is echt een perfect middel om m'n gedachten te vormen en met afstand naar ze te kijken. En het is super om m'n ideeën beter over te brengen op anderen.

Joyce Otten

Sylvia Witter

Tekenen hielp mij al om tot de kern te komen van wat ik wil overbrengen. De stijl van de lessen van Femke is heel verfrissend. Met korte, bondige instructies boekte ik snel nieuwe resultaten en heb ik volop ideeën opgedaan. Een extra laagje creativiteit en plezier dat ik iedereen toewens.

Sylvia Witter

In deze cursus...

Ontdek je...

hoe je tekenangst kunt overwinnen. Alle skills om woorden in beeld om te zetten;
 Iconen, emoties, getekende tekst, poppetjes en alles over materialen. 

krijg je...

* Een sterke neiging om bij misverstanden of discussies vaker de stift te pakken. * Gelukshormonen (door te tekenen komen er stofjes vrij in het brein)
* Ideeën (tekenen stimuleert jouw creatieve voorstellingsvermogen)

lukt het...

om te gaan met blokkades, zoals: 'ik kan niet tekenen' of 'ik ben niet creatief' en 'wat zullen anderen hiervan vinden?'
 

Creëer je...

een persoonlijke tekenstijl. Hoe kun je je eigen poppetje tekenen? Spiergeheugen, als een vorm eenmaal lukt, lukt hij voorgoed.

Opbouw cursus...

De cursus bestaat uit:

500 + stories op instagram, verdeeld over 5 modules. In de eerste week komt elke dag een nieuwe module online. Een module kijken kost 20 minuten.
 

Je Ontvangt ook:

Een e-book met alle tips en tekentemplates.
  Elke dag is er een challenge. Die mag je zo uitgebreid en serieus doen als je zelf wilt.  Je hebt een maand de tijd om alles (terug) te bekijken.

En als bonus:

Sluit ik de cursus af met een live Q&A van 1,5 uur. Je kan van te voren vragen insturen of ze tijdens de livesessie stellen. 

Wat ga je in de cursus ontdekken?

Module 1: Tekenskills (met en zonder stift)

(Deze module ontvang je ook direct per mail, nadat je een kaartje hebt gekocht voor de cursus. )

Kan en durf ik wel te tekenen? Wat als anderen je kinderachtig vinden? 

We bespreken drempels en blokkades. Waarom kan het spannend zijn om dingen zichtbaar te maken? Wat levert het je op? En hoe leer je lachen om je voutjes?

Met concrete inzichten, een opwarmoefening en het tekenalfabet leggen we de basis. Zodat jij met zelfvertrouwen vaker de stift pakt. 

Module 2: Iconen en metaforen

Hoe teken je dingen simpel? En wat brengt jou dat?

De 2e dag staat in het teken van plat slaan en stap voor stap tekenen. Het is onzin dat iets niet te tekenen is. Je moet alleen weten hoe je een tekening op kunt bouwen. En welke vormen je goed kunt combineren.

Je leert ook al tekenend andere waarde mee te geven aan dingen…zodat ze in 1 oogopslag meer gaan beTEKENEN.

Module 3: Getekende tekst, pijlen en banners

Vandaag full swing verbindingen leggen. Met titels, pijlen en banners. En…in je hersenen. Zodat je richting kunt geven aan je ideeën en gedachten.

Sommige containerbegrippen blijven lastig om in beeld uit te werken. Maar wist je dat je ook met, in en om tekst kunt tekenen?

Ik geef volop tips en tricks om in een handomdraai jouw input visueel te pimpen.

Module 4: Poppetjes en emoties

Hoe teken je wat je voelt of wilt voelen… of hoe de ander zich voelt.
Handig als je jezelf of anderen beter wilt snappen.

Waarom moet je poppetjes zo neutraal mogelijk tekenen en hoe kun je dat doen? En waar kun je beter wel of niet de nadruk op leggen? Hoe kun je eerder geleerde tekeningen combineren?

Module 5: Materialen en meer

Welke stiften zijn prettig, waar vind je die en waar moet je op letten? Wat is de belangrijkste tool als je visueel aan de slag wilt?

Ook digitaal zijn er megaveel mogelijkheden. We nemen de do’s en don’ts allemaal door.

Bonusmodule: Praatplaat sjablonen

Hoe deel je een praatplaat gemakkelijk in? Welke metaforen kunnen daarbij helpen? Je krijgt allerlei tips en tricks over hoe je een combinatie van jouw tekeningen nog beter over kunt laten komen.

Met een reeks aan voorbeelden en indelingssjablonen, heb je in 1 klap alle inspiratie om zelf in een handomdraai jouw praatplaat op te stellen.

Live Q&A: al je (teken)vragen stellen

Dit is de afsluitende live sessie waarin je 1,5 uur de tijd krijgt mij vragen te stellen. We gaan in op zaken waar je tegenaan loopt nu je (meer) tekent. 

En natuurlijk samen jouw tekenuitdagingen in beeld brengen.

Waar teken jij voor?

Tekencursus

6 daagse cursus, te volgen op ieder moment van de dag
59,-
excl BTW
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Live Q&A
 • Community op instagram

Tekencursus + Tekencoaching en stiften

6 daagse cursus+tekencaoching
89,-
excl BTW
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Live Q&A
 • Community op instagram
 • 3 x 60 minuten tekencoaching via zoom
 • 3 van mijn favoriete stiften twv €10,-
extra fun

Deze cursus kun je helemaal in je eigen tijd volgen: je bent in totaal met de modules en live Q&A ongeveer 3,5 uur bezig. Waarschuwing: zelf tekenen werkt verslavend 😉 

Je kunt betalen met iDeal of het bedrag zelf overboeken. Als je dat wenst, stuur ik je een factuur toe. Binnen 14 dagen niet tevreden – geld terug.

Zij volgden offline een workshop bij mij

Tekening Kirsten van Santvoord

De tekenworkshop zette bij mij het creatieve deurtje wagenwijd open! Met haar aanstekelijke enthousiasme laat Femke je zélf ondervinden dat ook jij kunt tekenen. En ik… kon daarna niet meer stoppen met tekenen, zowel zakelijk als privé.

Kirsten van Santvoord

Tekening Anita Zoet

Na de cursus ben ik thuis ook aan het tekenen geslagen. Laatst leerde ik samen met mijn zoontje van vier de letter "e" in het kader van " thuisonderwijs". Als mama met kersverse tekenskills deed ik creatief mee!

Anita van Zoest

Femke van Voorthuizen

Meer over mij

Ik ben zelf een energieke, creatieve beelddenker, ondernemer en moeder en ik heb een grote drive voor persoonlijk leiderschap. Als jij creatief jouw zelfregie wilt vergroten en meer impact wilt maken, dan is deze cursus speciaal voor jou. 

Want om te kunnen tekenen- en alles zichtbaar te durven maken- moet ik natuurlijk wel de mouwen opstropen en soms met de billen bloot. En dat lukt me. Dankzij de tips die ik in deze cursus voor je heb verzameld. Ik geef ze met plezier aan je door.

Je kunt me ook volgen op Instagram. Op mijn account @visualizeur laat zien wat ik allemaal leuk vind om te beTEKENen.

Visuele groetjes, Femke

 

Tekenen met succes

Esmeralda Walroud
Via mijn voormalige werkgever Gemeente Alphen aan den Rijn volgde ik offline de tekencursus van Femke. Vragen die bij mij speelden: “Zou dit iets voor mij zijn? Ik kan helemaal niet tekenen! Maar wat zou ik (als beelddenker) blij zijn met wat meer beeldmateriaal in mijn werk. Beeld blijft bij mij veel beter hangen dan tekst. Ga ik het durven om in mijn werk te tekenen?” 
 
Na afloop liep ik vol inspiratie en een tekenschrift vol beelden en tekentips de deur uit. Meteen ben ik het geleerde in praktijk gaan brengen. Geen lappen tekst, maar een kick-off organiseren op basis van een tekening op een flipover. Het was een succes voor zowel mijzelf als mijn collega’s!
 
Onlangs heb ik gesolliciteerd aan de hand van deze tekening. Door te tekenen was ik meer gefocust op wat ik belangrijk vind. In het gesprek kon ik niks vergeten, de tekening werd een praatplaat en het gesprek verliep spontaner.
 
 

De Covid-19 periode gaf mij ook aanleiding om te tekenen. Thuiswerken met twee dochters van 5 en 10 jaar met afstandonderwijs, vraagt toch wat heldere afspraken. Met deze tekening wilde ik structuur aanhouden in de gekke tijd. En nee, ook in mijn huis liep het niet perfect. Maar het was voor mij wel makkelijker om iedereen op een leuke manier te herinneren.

Tekening school en werk thuis
 Ik kan het iedereen aanraden om bij Femke de cursus te volgen. Je hoeft geen tekenervaring te hebben, Femke leert het je wel. Daarnaast is zij een toegankelijke, spontane en grappige trainster die je snel overzichtelijker, gestructureerder en gemakkelijker leert communiceren. Een tip: blijf oefenen en ga het vooral doen! Veel tekenplezier! 

Esmeralda Walroud

FAQ

Zet jezelf op de verheuglijst, dan bericht ik je wanneer je een kaartje op mijn website kunt halen. Nadat je een kaartje hebt gehaald, ga je op instagram naar het verborgen account #drawmagicyou. Daar stuur je een volgverzoek. Zodra de cursus start, laat ik je toe in het account. 

Dat kun je zelf weten: de eerste week komen de modules via de stories online, en de rest van de maand staan ze in hoogtepunten, zodat je zelf kunt weten wanneer en in welk tempo je ze kijkt.

Ze blijven een maand staan. Om ze te kijken kost het per module ongeveer 20 minuten per dag. Daarbij staan er foto’s in de feed waarbij je kunt reageren op vragen en met de community kunt praten en onderling tips en natuurlijk jouw tekeningen delen.

De energie van de cursus is het mooiste en leukste als je in de eerste week van de cursus instroomt. Daarom laat ik officieel geen cursisten meer toe 2 dagen nadat de cursus is gestart. Zelf ben ik de eerste week ook elke dag in het account te vinden.

Het is wel zo dat alle video’s, tips, de community de hele maand september nog gewoon te bekijken is. En mocht je toch heeeeel graag alsnog meedoen nadat we zijn gestart, bericht me dan kijken we wat mogelijk is. Besef dan wel goed dat je de cursus anders ervaart dan dat je vanaf dag 1 binnenstroomt. Toch meedoen? Mail mij via femke@visualizeur.nl, dan stuur ik je een link om je kaartje te kopen

Binnenkort kun je een kaartje halen. Dit kun je betalen met iDeal (bank) of door het bedrag zelf over te boeken. Je krijgt een factuur met daarop btw aangifte. Tot die tijd kan je jezelf je op de verheuglijst zetten en krijg je vanzelf bericht zodra je een kaartje kunt halen. 

In totaal ongeveer 3,5 uur. Dat is zo’n 20 minuten per dag stories en IGTV’s kijken als je één module per dag kijkt. Dat kun je doen in je eigen tempo: de stories blijven vanaf de start van de cursus een maand staan in hoogtepunten. Plus een Q&A sessie van 1,5 uur, die kun je ook de hele maand nog nakijken.

Ja, wanneer jij zorgt dat iemand anders door jouw enthousiasme een kaartje haalt voor de cursus die 16/11/2020 start, ontvang je €15,- terug. En ja, als je meer dan 5 deelnemers weet aan te trekken, is deze cursus voor jou dus gratis. Zodra je jezelf op de wachtlijst zet, ontvang je een mail met meer informatie. Dan lees je ook hoe je kans maakt op een tekenpakket.

Jazeker, of je nu ondernemer bent of de cursus van je werk krijgt. Of je nu beginner bent of al wat basisskills hebt. De cursus is interessant voor iedereen die wil leren tekenen.

Jazeker. Als je binnen 14 dagen na de start mij een mail stuurt met jouw reden, met daarbij ALLE oefeningen en templates uitgewerkt zodat ik echt zie dat je hebt meegedaan, krijg je je geld met liefde terug.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail me gerust

Klaar om jouw creativiteit een boost te geven?

drawmagicyou

Gun jezelf dit me-time cadeau

Drawmagicyou tekencursus

exclusief via instagram
16 november 2020 op instagram
 • 500+ stories
 • E-book met tips en tekentemplates
 • Live beTEKENisvolle Q&A
 • Bomvol tekentips, mindset hacks en feel good tekenopdrachten. ​
DiY

Leuk dat ik je mag inspireren!

Inspireren

Je vindt een beTEKENisvol bericht in jouw mail.